split-airco

Split airco

Een split airco systeem is een airconditioning systeem met een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Je kunt het vergelijken met een soort warmtepompsysteem wat zowel kan koelen als verwarmen. Handig voor de aankomende winterperiode! Lees er alles over op deze pagina!

Hoe werkt een split airco?

Een airco is vergelijkbaar met de werking van jouw koelkast. Het is eigenlijk een soort warmtepomp waarbij de warme lucht uit huis wordt gehaald via een unit. Daarbij koelt hij de koude lucht van buiten af en brengt hij dit naar binnen via een compressor met koelvloeistof. De warmte maakt van deze vloeistof een soort gas. Dit gaat vervolgens via de condensor terug en wordt weer vloeistof. Bij het principe van een warmtepomp werkt het eigenlijk hetzelfde, maar dan omgekeerd. Dit kan de airco trouwens ook. Aangezien een airco veel elektriciteit verbruikt is het erg voordelig om hierbij zonnepanelen aan te schaffen.

split airco voor een goede nachtrust

Voordelen

  • Verkoeling op warme dagen
  • Warmte in de winter
  • Een schone lucht in huis (wordt gefilterd)
  • Besparing op stookkosten door het gericht verwarmen van ruimtes
  • Aangenamer wonen en slapen in huis of werken op kantoor
  • Jarenlang plezier (bij goed onderhoud)

Palletvoordeel bij DHPS

Koelte in de zomer en warmte in de winter. Waar wacht je nog op? Maak gebruik van ons palletvoordeel en bestel direct via ons bestelformulier!

BZ Super Compact 779 mm actiemodelIndoorOutdoorPallet prijs per 5 stuksPrijs losse verkoop
KIT-BZ25-XKE2,53,15A++A+CS-BZ25XKECU-BZ25XKEOp aanvraagOp aanvraag
KIT-BZ35-XKE3,43,84A++A+CS-BZ35XKECU-BZ35XKEOp aanvraagOp aanvraag
KIT-BZ50-XKE55,4A++A+CS-BZ50XKECU-BZ50XKEOp aanvraagOp aanvraag
KIT-BZ60-XKE66,8A++A+CS-BZ60XKECU-BZ60XKEOp aanvraagOp aanvraag
prettige temperatuur wonen panasonic airco

Functies van dit type airconditioning

Veelal wordt gedacht dat een airco enkel geschikt is om te koelen. Echter is dat niet het enige waarvoor dit systeem gebruikt kan worden:

  • Verwarmen van ruimtes

Een split airco wordt ook gebruikt voor het verwarmen van een ruimte en om de lucht in een ruimte te zuiveren. Deze lucht wordt dan schoongemaakt, waardoor elementen als stof, pollen, rook enzovoorts uit de lucht worden verwijderd. Vieze lucht kan als onprettig worden ervaren en kan in sommige gevallen zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen.

  • Ventileren van lucht

Een andere functie van de split airco is het ventileren van lucht. Bij het ventileren van een ruimte wordt de binnenlucht door de airco naar buiten afgevoerd. Dit terwijl er juist verse buitenlucht naar binnen wordt gezogen. Deze werking zorgt voor frisse lucht met extra veel zuurstof in een bepaalde ruimte.

  • Ontvochtigen van ruimtes

Ook worden split airco’s vaak gebruikt om ruimtes te ontvochtigen. De airconditioning zorgt voor een ideale luchtvochtigheid in een ruimte wat niet hoger of lager is dan 40 tot 60 procent.

Hybrid air: Verwarmen en koelen met airco-units en huidige cv-ketel

Met Panasonic Hybrid Air is de CV-ketel minder nodig en gaat het gasverbruik omlaag. Verduurzamen was hierdoor nog nooit zo gemakkelijk!

Een airco installeren: Wat kan je zelf doen en hoe ga je te werk?

Een voorgevulde split airco met maximaal drie liter aan koelmiddel mag je zelf installeren. Houd er echter wel rekening mee dat het installeren van een airconditioning niet eenvoudig is.

Comfortabel verwarmen en koelen met airco-units en de huidige cv-ketel 

Airco-units die uitsluitend kunnen koelen? Niets is minder waar. Je kunt er uitstekend mee verwarmen. Daarbij is de CV-ketel minder nodig en gaat het gasverbruik omlaag.