Qvantum

De warmtepompen van het innovatieve merk Qvantum beschikken over baanbrekende mogelijkheden voor de toekomst. Deze producten zorgen dat we compacte en innovatieve warmtepompen kunnen aanbieden die in kleine ruimtes kunnen worden geïnstalleerd. De warmtepompen zijn zeer ruimte efficiënt en effectief. Het is een nieuwe en unieke oplossing binnen het assortiment. 

De revolutionaire producten van Qvantum 

De warmtepompen van Qvantum zijn revolutionair en bieden een unieke oplossing. Qvantum werkt vanuit de missie om innovatieve en efficiënte warmtepompoplossingen te leveren waardoor het voor iedereen gemakkelijk wordt om de verwarmings- en koelingsmarkt koolstofvrij te maken. De producten beschikken daardoor over verschillende eigenschappen die samen voor innovatieve, toekomstbestendige combinaties zorgt: 

  • Kwaliteit: Warmtepompen van bewezen kwaliteit met een gegarandeerde levensduur van meer dan 20 jaar. 
  • Efficiënt: Lage operationele kosten en verbeterde prestaties door de juiste apparatuur.  
  • Flexibel: Pas de configuratie per warmtepomp aan naar de specifieke behoeften van de installatie. 
  • Eenvoudig: Geoptimaliseerde ontwerpen voor efficiënte installatie met betrouwbare werkingen, gebruiksvriendelijkheid en makkelijke bediening. 
  • Ondersteuning: DHPS en Qvantum staan voor een totaaloplossing met ondersteuning waar nodig om het hele proces gemakkelijk te maken. 

“Innovatieve en efficiënte warmtepompoplossingen leveren waardoor het voor iedereen gemakkelijk wordt om de verwarmings- en koelingsmarkt koolstofvrij te maken” 

Grensverleggende warmtepompen voor de toekomst 

Zowel de hardware als de software rondom de warmtepompen zijn zeer toekomstbestendig. Zo is de HP-serie speciaal ontworpen om de behoeften van het toekomstige energielandschap te ondersteunen. De hardware- en softwaresystemen kunnen verbonden worden via Wi-Fi of Blutetooth en de ondersteunende cloud met open API zorgt voor een mogelijkheid met smart home beheermogelijkheden. Hiermee kan de optimale werkzaamheid van de warmtepomp gewaarborgd worden en verder geoptimaliseerd worden. Ook voorspellend onderhoud kan mogelijk worden gemaakt. 

Zowel de hardware als de software rondom de warmtepompen zijn zeer toekomstbestendig 

De warmtepompen van Qvantum 

Momenteel zijn er twee modellen in het assortiment. Het QG-model en het QE-model, deze verschillen met elkaar op verschillende vlakken. De Qvantum QG staat bekend als de warmtepomp voor appartementen. De warmtepomp is een ultracompacte hydro-unit die aan de muur gemonteerd kan worden als een voorgemonteerde binnenunit met alle benodigde functies en aansluitingen. 

De Qvantum QE betreft een compact en flexibel ontwerp wat het gemakkelijk maakt om de waterpomp te installeren in nieuwbouwwoningen of als modernisering voor bestaande luchtafvoerwarmtepompen. Daarbij heeft de warmtepomp een laag geluidsniveau wat het een ware aanwinst maakt voor elk huis. 

De Design Plus-prijs voor Qvantum warmtepomp 

Dat de Qvantum warmtepompen uniek en toekomstgericht zijn werd ook beloond met de Design Plus-prijs op de ISH-beurs in Frankfurt. Dit is de grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek en hernieuwbare energieën. Deze prijs wordt enkel uitgereikt aan producten die zowel duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit combineren en daardoor zeer toekomstgericht zijn. Dit geeft bevestiging aan deze totaaloplossing van de warmtepomp. 

DHPS als distribiteur van Qvantum 

DHPS en Qvantum zijn een officiële samenwerking aangegaan om deze warmtepompen ook in Nederland te kunnen distribueren. Deze unieke oplossing is een grote stap in de toekomst voor de Nederlandse markt. Wij zullen in samenwerking met Qvantum zorgen dat de producten geleverd kunnen worden en in zoveel mogelijk woningen geïnstalleerd kunnen worden. Geïnteresseerd? Neem zeker contact op, dan helpen wij u graag verder. 

DHPS Adviseur Arjan Wieggerinck

Uw specialist bij DHPS: Arjan Wieggerinck

Wilt u meer weten over onze warmtepomp-oplossingen? Advies op maat voor uw project? Sparren met een product specialist? Onze adviseurs staan voor u klaar. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Meest gestelde vragen over Qvantum

Bestaat er een warmtepomp voor appartementen?

De nieuwe lijn van Dutch Heat Pump Solustions is het Zweedse merk: Qvantum. Deze is zo klein dat de warmtepomp gemakkelijk in een keukenkastje past. Het is een perfecte oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. Heel revolutionair vanwege de omvang én omdat iedere bron erop aangesloten kan worden.

Bestaat er een warmtepomp voor in de flat?

De nieuwe lijn van Dutch Heat Pump Solutions is het Zweedse merk: Qvantum. Deze is zo klein dat de warmtepomp gemakkelijk in een keukenkastje past. Het is een perfecte oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. Heel revolutionair vanwege de omvang én omdat iedere bron erop aangesloten kan worden.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

  • Lucht-water warmtepomp: Deze warmtepompen hebben meestal een levensduur van 15 tot 20 jaar. Dutch Heat Pump Solutions heeft hiervoor verschillende merken in haar assortiment:
  • Water-water warmtepomp: Dit type warmtepomp kan een levensduur van 20 tot 25 jaar hebben, mede omdat ze gebruik maken van een stabielere warmtebron (grondwater).Dutch Heat Pump Solutions heeft hiervoor verschillende merken in haar assortiment.
  • Grond-water warmtepomp: Deze warmtepompen, die warmte uit de grond halen, hebben ook een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar.

Dutch Heat Pump Solutions heeft hiervoor verschillende merken in haar assortiment, waaronder de Kronoterm Etera