Panasonic

Over Panasonic

Het bedrijf Panasonic richt zich op het creëren van ‘A Better Life, A Better World’ en draagt onafgebroken bij aan de evolutie van de samenleving en het geluk van mensen over de hele wereld. Dit merk biedt een brede reeks oplossingen om van uw woning een prettigere plek om te leven maken. Panasonic levert de juiste oplossing voor verwarming, koeling, de productie van warm water en ventilatie in iedere soort woning.

De merknaam werd opgericht in 1955 en voor het eerst gebruikt als een merk voor luidsprekers. Het is een combinatie van de woorden, “Pan”, en “Sonic”, en betekent het volgende: ”Brengen van geluid dat wordt gecreëerd door ons bedrijf”. Sinds 2008 wordt het gebruikt als het corporate merk om het bedrijf, de producten en diensten te vertegenwoordigen.

Waarom voor een Panasonic warmtepomp kiezen?

Er zijn vier redenen om voor de producten van Panasonic te kiezen:

  • Panasonic heeft de meest toepasbare warmtepomp in de vorm van de Panasonic Bi-Bloc en is een passende oplossing voor iedere situatie
  • Geld- en energiebesparing, de nieuwe technologie biedt een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Daarbij zijn de onderhoudskosten een stuk lager in vergelijking met een cv ketel.
  • Geen hybride, maar all electric. De investering terugverdienen door te besparen op de gebruikskosten. Gas wordt jaarlijks duurder.
  • Meerdere systemen beschikbaar (3 tot 16kW) zodat er altijd een oplossing is voor uw thuissituatie. Daarbij behoudt u comfort en hoeven er geen concessies plaats te vinden.

Innovatieve technologie

Panasonic werkt met innovatieve technologie die de luchtkwaliteit in onderwijsinstellingen kan helpen verbeteren: Panasonic nanoe™ X. Nanoe™ X- technologie met de voordelen van hydroxylradicalen, die verwerkt is in warmtepompen is een goede oplossing voor klaslokalen en collegezalen in scholen, universiteiten en hoge scholen. Het remt bepaalde verontreinigende stoffen en geuren en zorgt voor een betere binnenluchtkwaliteit en een schonere omgeving in de ruimten die worden gebruikt door studenten, docenten en personeel.

Panasonic Aquarea

Aquarea is een baanbrekend energiezuinig systeem voor verwarming en productie van warm tapwater. Aquarea levert uitstekende prestaties, zelfs bij extreme buitentemperaturen. DHPS presenteerde de Aquarea K & L serie tijdens De dag van de warmtepomp 2023 aan onze relaties.

Samenwerking tussen Panasonic en DHPS

DHPS is officieel erkend importeur en distribiteur van Panasonic. Veel van onze warmtepompen zijn hier een product van. DHPS werkt enkel met gerenommeerde merken om op die manier de kwaliteit van onze producten te garanderen en de klant te voorzien van een kwalitatieve oplossing. Bekijk al onze producten van dit merk op deze pagina! Vragen? Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek!

Foto van Jacques Roodenburg, adviseurs van DHPS

Uw specialist bij DHPS: Jacques Roodenburg

Wilt u meer weten over onze warmtepomp-oplossingen? Advies op maat voor uw project? Sparren met een product specialist? Onze adviseurs staan voor u klaar. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Meestgestelde vragen over Panasonic

Wat is een Panasonic warmtepomp?

Een Panasonic warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van een kouder naar een warmer gebied door middel van compressie en verdamping, en het wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van ruimtes. Panasonic biedt verschillende modellen en typen voor diverse behoeften.

Hoe werkt een Panasonic warmtepomp?

Panasonic warmtepompen werken door warmte te onttrekken aan de omgeving (zoals lucht, water of grond), deze warmte te comprimeren en vervolgens vrij te geven in een ruimte om te verwarmen. Dit proces kan worden omgekeerd voor koeling.

Welke soorten Panasonic warmtepompen bestaan er?

Panasonic biedt diverse warmtepompen, waaronder lucht-lucht, lucht-water en lucht-lucht warmtepompen. Elk type heeft specifieke kenmerken en voordelen.

Zijn Panasonic warmtepompen milieuvriendelijk?

Ja, Panasonic warmtepompen zijn ontworpen om efficiënt gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan traditionele verwarmingssystemen.

Zijn Panasonic warmtepompen geschikt voor mijn huis?

De geschiktheid van een Panasonic warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, isolatie, en beschikbare ruimte voor installatie. Een specialist kan advies op maat geven.

Hoe zit het met de kosten van een Panasonic warmtepomp?

De kosten variëren afhankelijk van het model, de installatiekosten en mogelijke aanpassingen aan je huis. Hoewel het een investering kan zijn, kunnen Panasonic warmtepompen op lange termijn kostenbesparend zijn.

Kunnen Panasonic warmtepompen ook koelen?

Ja, Panasonic warmtepompen kunnen worden omgekeerd om te koelen, waardoor ze zowel kunnen verwarmen als koelen.

Hebben Panasonic warmtepompen speciaal onderhoud nodig?

Ja, regelmatig onderhoud is belangrijk voor een optimale werking van Panasonic warmtepompen. Jaarlijks onderhoud door een professional wordt aanbevolen.

Zijn er subsidies voor de aanschaf van Panasonic warmtepompen?

In sommige gevallen bieden overheden subsidies of financiële steun voor de aanschaf van energiezuinige apparaten, waaronder bepaalde modellen van Panasonic warmtepompen.

Hoe lang gaat een Panasonic warmtepomp mee?

De levensduur van Panasonic warmtepompen varieert, maar goed onderhoud kan helpen om ze tussen de 15 en 25 jaar optimaal te laten functioneren.