Kronoterm

Kronoterm: innovatieve warmtepompoplossing voor onder het dak

Montage onder het dak, een compact formaat en eenvoudige installatie: een Kronoterm-warmtepomp weet innovatie feilloos te combineren met praktisch gemak en esthetiek. Daarmee zet deze lijn aan warmtepompoplossingen zich op de kaart als uniek en veelzijdig.

Compact van formaat, groots in prestaties

Kronoterm-warmtepompen zijn uniek in hun soort vanwege hun compacte afmetingen. De Versi-I-warmtepomp weet het bijvoorbeeld te maximaliseren tot een bescheiden formaat van 60x70x124 centimeter, terwijl dit aan zijn prestaties niet af te lezen is. Met Kronoterm-warmtepompen komt u als monteur, installateur of adviseur tegemoet aan de vraag naar diverse typen oplossingen voor verschillende soorten bouwconstructies.

Toenemende vraag naar uw services door toegankelijk karakter

De Kronoterm Versi-I maakt de overstap van een cv-ketel naar een warmtepomp erg eenvoudig en daarmee is dit een toegankelijke oplossing voor iedere woning. Deze warmtepomp – die een heuse revolutionaire rol aanneemt tussen het aanbod van warmtepompen – hoeft namelijk niet in of op het dak geïnstalleerd te worden. In plaats daarvan doet dit model volledig dienst binnenshuis, onder het dak. Twee luchtkanalen door het dak of door de muur installeren is al genoeg om de warmtepomp in werking te laten treden en een gat maken in het dak is dus niet nodig.

Dit biedt extra verduurzamingsmogelijkheden voor degenen die hier oren naar hebben. Bijvoorbeeld voor bouwconstructies met een schuin of plat dak of voor woningen in een appartementencomplex is deze oplossing ideaal. Uw groep aan potentiële klanten wordt hiermee groter en de vraag naar uw services neemt toe.

Tijdsefficiënt werken dankzij eenvoudige installatie

Dat de Kronoterm Versi-I-warmtepomp geen buitendeel heeft is niet alleen gemakkelijk voor de eindgebruiker. Ook als installateur of monteur doet u hiermee uw voordeel. De installatie is eenvoudig en u gaat sneller en tijdsefficiënter te werk. Daarbij is het niet nodig een F-gassencertificaat op zak te hebben. De warmtepomp koeltechnisch aansluiten is immers niet nodig.

Maximaal inspelen op verduurzamingstrend om marktpositie te versterken

Met de Kronoterm Versi-I speelt u bovendien maximaal in op de grote verduurzamingstrend die heerst en daarmee versterkt u uw positie in de markt. Innovatiever dan ooit, is de Versi-I namelijk uitgerust met techniek om drie dagen van tevoren te anticiperen op het weerbericht. Dit houdt in dat het systeem automatisch reageert op de behoefte aan verwarming of koeling.

Daarnaast heeft de Versi-I een ECL advanced oil recovery system – een geavanceerde technologie om olie uit reservoirs te halen – wat ook bijdraagt aan de energie-efficiëntie van de warmtepomp. De ventilatiebuis van de warmtepomp kan worden aangesloten op een warmteterugwinningsunit (WTW).

Kronoterm warmtepomp: de verschillende oplossingen

Waar Kronoterm zijn sporen in het landschap aan revolutionaire warmtepompoplossingen voornamelijk heeft verdiend met de Versi-I-warmtepomp, gaat het aanbod verder dan dat. Het innovatieve karakter waar Kronoterm om bekendstaat klinkt ook door in de rest van haar assortiment. Samengevat heeft Kronoterm 5 soorten warmtepompen.

  1. Versi-I

De Versi-I-warmtepomp heeft geen buitenunit en plaatst u volledig onder het dak van de woning van de eindgebruiker. Daarmee is dit de meest toegankelijke oplossing voor ieder type woning.

  1. Adapt

De Kronoterm Adapt-warmtepomp staat bekend om zijn stille karakter, compacte formaat en elegante ontwerp. De eindgebruiker kiest zelf welke kleur de behuizing krijgt en daarmee vormt dit model een heus onderdeel van het interieur.

  1. Aeros

De Aeros-warmtepomp is de kleinste uit het assortiment van Kronoterm en biedt uitkomst voor kleinere woningen of gebouwen. De Aeros is geschikt voor het koelen en verwarmen van ruimtes tot 150 m2.

  1. Etera

De Etera is de grondgebonden warmtepomp van Kronoterm. Waar dit model in de winter warmte uit de aarde haalt, geeft hij in de zomer juist warmte af om het koel te houden binnenshuis. Hiermee staat de Etera bekend om zijn lange levensduur, betrouwbaarheid en veiligheid.

  1. WPL

De WPL-lucht/water-warmtepomp is erg krachtig. Deze toepassing is geschikt voor het verwarmen en verkoelen van grotere gebouwen zoals scholen.

Kronoterm warmtepompen laten leveren door DHPS?

Een Kronoterm warmtepomp laten leveren door DHPS om tegemoet te kunnen komen aan de behoefte van uw klant? Neem gratis contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.