De ZilverPoort Lelystad

Energiezuinige appartementen voor het project ‘ZilverPoort’

De gemeente Lelystad heeft als ambitie neergelegd om aan de entree van de stad te midden van het Zilverpark een gebouw te laten ontwerpen dat door zijn architectuur een upgrade betekent voor het centrum van Lelystad.

Door het gebouw te verweven met haar locatie is het geen solitair object maar verbindt het zich zowel met de bestaande bebouwing als met het park. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om in het park te verblijven.

35 luxe appartementen

Het project krijgt als entree naar het park de naam ZilverPoort en biedt 35 luxe appartementen waarvan de individuele ruimtelijkheid niet onderdoet voor de iconische uitstraling van het gebouw als geheel. Ieder appartement heeft uitzicht op het park en een royale buitenruimte die door de vergroening visueel onderdeel uitmaakt van het park.

De appartementen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van een Panasonic lucht/water warmtepomp met buffervat en boiler voor warmwater, ventilatie met warmteterugwinning, HR+++ glas, zonnepanelen op het hoofddak en de zuid overstekken van het gebouw, uitstekende wand- en vloerisolatie en met veel zorg luchtdicht dichtgemaakt. De buitenunits van de warmtepompen staan op het hoogste dak met verhoogde dakrand van 60 cm of op de begane grond verdekt opgesteld aan de parkeerzijde. Voorzieningen voor geluidsisolatie zijn daarbij meegenomen en doorgerekend door een ingenieursbureau. De binnenunit van de warmtepomp wordt in een aparte ruimte geplaatst en lijkt op een slanke koelkast.

warmtepompen zilverpoort
Projectbezoek DHPS
installatie warmtepomp

Optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruikers

Wij bezoeken regelmatig de projecten waar wij onze producten hebben geleverd. Op deze manier houdt de installateur ons scherpt door te laten zien hoe de producten in de praktijk geplaatst zijn en in werking zijn gesteld en kunnen wij met onze kennis en kunde de installateur voorzien van tips voor het optimale gebruiksgemak voor de eindgebruikers. Zo geven wij ook regelmatig uitleg tijdens bewonersbijeenkomsten of tijdens oplevering. Dit alles in samenspraak met de projectontwikkelaar, aannemer en/of installateur.

De ZilverPoort Lelystad

ZilverPoort: 35 appartementen inclusief een penthouse

Projectontwikkelaar: WOONstraks

Architect: SKAUP

Aannemer: Haase Bouw

Installateur: Heluto Installatietechniek

 

Levering:

Panasonic Aquarea 7kW All-in-One en Panasonic Aquarea 9kW bi-bloc, buffervaten en boilers.

Foto van Jacques Roodenburg, adviseurs van DHPS

Uw specialist bij DHPS: Jacques Roodenburg

Meer weten over dit project? Of heeft u vragen over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

De stilste warmtepomp van Nederland

De stilste warmtepomp van Nederland De Kronoterm Adapt is op dit moment de stilste warmtepomp van Nederland. Door de massa van het toestel en het behuizingsontwerp is de Kronoterm Adapt…

BCRG kwaliteitsverklaringen voor de Panasonic Aquarea K-serie

BCRG kwaliteitsverklaringen voor de Panasonic Aquarea K-serie Het onafhankelijke College van BCRG heeft de kwaliteitsverklaringen van de Panasonic Aquarea K-serie Bi-Bloc en All-in-One lucht-water warmtepompen opgenomen in de database. De…

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast?

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? Maakt een warmtepomp geluid? Ja, geen enkele warmtepomp is volledig stil. Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? ‘Wij zijn er van overtuigd dat een warmtepomp nooit geluidsoverlast hoeft…