Warmtepomp particulier

Particuliere warmtepomp installatie

Ook onze collega’s denken natuurlijk na over energiezuinige oplossingen. Wij hebben dan ook onlangs een Panasonic warmtepomp geïnstalleerd bij onze collega thuis. De keuze voor de installatie van deze warmtepomp ontstond in een situatie waarin er met een cv ketel nog veel gasverbruik plaatsvond. Met het oog op de toekomst en dus het duurzaam wonen besloot onze collega om over te gaan op een Panasonic Aquarea 7kW Bi-Bloc warmtepomp.

Voormalige situatie particulier
Particuliere warmtepomp installatie
Oplevering installatie warmtepomp particulier

Panasonic warmtepomp

Dit project heeft plaatsgevonden in een twee-onder-een-kapwoning. De betreffende woning komt uit 1987. De warmtepomp installatie bevindt zich op de zolder. Zoals eerder benoemd is er gekozen voor de Panasonic Aquarea 7kW Bi-Bloc. Daarbij is de keuze voor dit model gebaseerd op een huishouden van 5 personen. Naast de binnenunit staat een 300 liter boiler en tevens is hier ook een 100 liter buffervat geplaatst. Deze keuze is gemaakt om het maximale rendement te behalen met behoud van het comfort.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van dit artikel over ons particuliere warmtepomp project nog aanvullende vragen? Of wilt direct weten wat DHPS in uw situatie zou kunnen betekenen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Wij gaan graag met u op zoek naar de beste oplossing!