Panasonic Aquarea L in vrijstaande woning in Alphen

Samen met Van Zwam Installatietechniek voorzagen wij een vrijstaande woning in Alphen aan den Maas van een Panasonic Aquarea L-warmtepomp. Een duurzaamheidsslag die zowel de eindgebruiker als de installateur laat profiteren van voordelen. 

Energieverbruik reduceren in vrijstaand huis

Dat deze Alphenaren hun pijlen besloten te richten op de overstap naar een warmtepomp, is niet willekeurig. Niet alleen is dit huis al wat ouder en lagen er om die reden flink wat kansen voor verduurzaming, ook is deze woning vrijstaand. In vergelijking met een tussenwoning of hoekhuis ligt het energieverbruik hier relatief hoog. 

Gebruikmaken van bestaande radiatoren

De Panasonic Aquarea L bleek de meest geschikte warmtepompoplossing voor deze woning te zijn. Deze warmtepomp maakt gebruik van het koudemiddel R290 (propaan); een middel dat een wateruittredetemperatuur van maar liefst 75 graden kan bereiken. Dat biedt uitkomst bij wat oudere, slechter geïsoleerde woningen zoals deze. 

Bovendien een voordeel is dat de eindgebruiker met deze warmtepomp gebruik blijft maken van de bestaande radiatoren om de warmtevoorzieningen binnen het huis te distribueren. Zodoende wordt alle warmte die de warmtepomp produceert netjes de woning in gestuurd, zonder grote aanpassingen te hoeven doen aan het huis. 

Panasonic AQUAREA L-generatie lucht-water warmtepomp

De warmtepomp op afstand uitlezen als installateur

Onze adviseur Roel Verheul is vooral enthousiast over de Smart Cloud waar deze warmtepomp mee gezegend is. Niet alleen biedt dit de bewoners van dit huis bijvoorbeeld de kans zelf de watertemperatuur voor het douchewater te bepalen en de warmtepomp op verwarmen of koelen te zetten. Ook als installateur wordt je werk zo een stuk gemakkelijker. 

Roel Verheul

Roel Verheul: Je kunt de gegevens van de warmtepomp op afstand uitlezen, storingen oplossen en deze herleiden. Hij kan statistieken terughalen tot 7 dagen. Zo kun je de bewoner bijvoorbeeld op afstand geruststellen, als hij twijfelt of er iets mis is.” 

Tijd besparen tijdens onderhoudsbeurt: doelgericht te werk

Als installateur bespaar je – dankzij de Smart Cloud – bovendien tijd tijdens een onderhoudsbeurt aan de warmtepomp. Door de statistieken voor je bezoek al te bestuderen, ga je doelgerichter en een stuk tijdsefficiënter te werk.  

Roel Verheul zegt hierover: “De installateur kan zich voorbereiden op het onderhoud. Hoe heeft de warmtepomp gedraaid? Wat heeft hij gedaan? Misschien kan de watertemperatuur bijvoorbeeld nog wat lager. Hij kan de eindgebruiker dan ook ondersteunen door op afstand temperaturen te verlagen.” 

Dé oplossing om alle woningen van het gas af te krijgen

Al met al zijn we blij met dit project. We hebben opnieuw een bijdrage mogen leveren aan de verduurzaming van een woning en daarnaast zijn we erg trots op de samenwerking die wij hebben met Panasonic. Deze Aquarea L-generatie is de ultieme warmtepompoplossing voor renovatie. Daarmee is dit dé manier om alle woningen – met welk energielabel dan ook – van het gas af te krijgen.   

Meer informatie over dit project?

Wilt u meer weten over dit project? Of heeft u vagen over de Panasonic Aquarea L-serie?  Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder! 

Roel Verheul

Uw specialist bij DHPS: Roel

Advies op maat voor uw project? Sparren met een productspecialist? Onze adviseurs staan voor u klaar. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast?

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? Maakt een warmtepomp geluid? Ja, geen enkele warmtepomp is volledig stil. Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? ‘Wij zijn er van overtuigd dat een warmtepomp nooit geluidsoverlast hoeft…

Warmtepomp plaatsen zonder akoestische berekening

Warmtepomp plaatsen zonder akoestische berekening De HydroTop is een revolutionair systeem dat razendsnel onder het dak wordt geplaatst, eenvoudig van binnenuit te onderhouden is en van buitenaf nauwelijks te zien…

Panasonic airco palletactie

Panasonic airco: zuivering van de lucht en energiezuinig Een Panasonic airco is energiezuinig, filtert bacteriën uit de lucht en is te verbinden met een app op de smartphone. Een klimaatrelingsoplossing…