Duurzame installaties in nieuwbouwwoningen in Molenaarsgraaf

In Molenaarsgraaf, een lintdorp in de Ablasserwaard in Zuid-Holland, werden vier starterswoningen gebouwd. DHPS leverde de warmtepompinstallaties die nodig waren om de nieuwe woningen te verduurzamen. Omdat er gekozen werd voor een HydroTop-installatie (installatie in het dak), is de esthetische uitstraling van de nieuwbouwhuizen niet verloren gegaan.

Project met voeten in de aarde

Dit project had best wat voeten in de aarde. De start van de bouw liet namelijk even op zich wachten. Joost de Korte van aannemersbedrijf P. van Leeuwen zegt hierover: “Geduld stond centraal bij dit project. Het doorlopen van de procedures kostte veel tijd.” Ze konden hun geluk dan ook niet op toen ze – na de sloop van de kuiperij die hier voorheen stond – eindelijk konden beginnen met de bouw.

Nieuwe woningen voorzien van Panasonic-warmtepompen

In de tijd waarin we leven, kunt u natuurlijk geen woningen bouwen zonder na te denken over duurzaamheidsmaatregelen. Daarom betrok aannemersbedrijf P. van Leeuwen DHPS in het proces.

Uiteindelijk werd besloten dat de rijwoningen – naast pv-zonnepanelen – voorzien zouden worden van de warmtepompen van Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe, in combinatie met de HydroTop-oplossing van HydroTopWorks. Een combinatie die exclusief verkrijgbaar is bij DHPS.

HydroTop-oplossing: integratie warmtepomp in het dak

Waarom er voor de HydroTop-installatie werd gekozen? De HydroTop – een oplossing waarbij de warmtepomp geïntegreerd is in het dak – biedt voordelen op meerdere vlakken:

  • Van buitenaf is de warmtepomp bijna niet te zien. Hierdoor blijft de mooie, esthetische uitstraling van de nieuwbouwwoningen behouden.
  • De HydroTop voldoet – als enige in de markt – automatisch aan de geldende geluidsnormen.
  • De installatie van de HydroTop is erg gemakkelijk. Vaak bent u als installateur al binnen een uur klaar.

Een mooi eindresultaat en tevreden bewoners

DHPS wist de warmtepompen – samen met Hol Installatietechniek – zonder slag of stoot te installeren. De kopers van deze nieuwbouwhuizen moesten dan wel even geduld hebben (omdat de start van de bouw langer op zich liet wachten dan gepland). Maar uiteindelijk is dit het wachten waard geweest. DHPS is trots een bijdrage te hebben geleverd aan dit mooie project.

Meer informatie over dit project?

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u meer weten over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag.

Roel Verheul

Uw specialist bij DHPS: Roel Verheul

Meer weten over dit project? Of heeft u vragen over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker en staan bovenaan de wensenlijst bij nieuwbouw en renovatie van woningen. Warmtepompen…

Hoofdpodium voor onze HydroTop

Hoofdpodium voor onze HydroTop Wilhard Oldengram stond samen met Roel Verheul op het hoofdpodium als gastsprekers. ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvond,…

Panasonic – Win een Oranje arrangement!

Win een Oranje arrangement! Wie droomt er nu niet van: Een wedstrijd van onze Oranje Leeuwen bijwonen tijdens hét voetbalevenement van dit jaar in Duitsland. Bestel voor minimaal 10.000 euro…