Hubertushof Ubbergen

HydroTop Aquarea-warmtepompen voor nieuwbouwproject in Ubbergen

Voor het nieuwbouwproject Hubertushof in Ubbergen heeft DHPS, in samenwerking met AGO, Panasonic Aquarea A2Wwarmtepompinstallaties geleverd. Hierbij is gekozen voor onze eigen geproduceerde HydroTop; een oplossing waarbij de warmtepomp geïntegreerd is in het dak en zijn energie uit de buitenlucht haalt. Innovatief, duurzaam én esthetisch. 

Verduurzamen met praktisch gemak en esthetiek

Het nieuwbouwproject Hubertushof in Beek-Ubbergen bestaat uit 11 woningen, verdeeld over 3 blokken. De Aquarea A2W-warmtepompinstallaties in combinatie met HydroTop bleek hiervoor de meest geschikte oplossing te zijn. Niet alleen blijft het esthetische plaatje van de nieuwbouwwoningen dankzij de mooie integratie in het dak (HydroTop) hierbij behouden. Ook biedt deze oplossing zowel comfort voor de bewoners, als gemak voor de installateur en onderhoudsspecialist. 

Bekijk onderstaande video om een goed beeld te krijgen van dit project en van onze innovatie dakoplossing:

Gemak voor de installateur: minder koeltechnische handelingen verrichten

Het gemak voor de installateur zit hem in dat een HydroTop-systeem gemakkelijk en snel te monteren is. Bij een buitenunit in het dak hoeft u namelijk minder koeltechnische handelingen te verrichten dan bij een buitenunit in de tuin. Vaak bent u binnen een uur al klaar. Bovendien werkt u de leidingen eenvoudig mooi weg, omdat de aansluitingen aan de onderkant van de behuizing zitten.  

Gemak voor de onderhoudsspecialist: storingen op afstand herleiden

Als onderhoudsspecialist ervaart u met deze warmtepompoplossing gemak dankzij de Aquarea Smart Cloud; de smartbediening waar deze warmtepomp over beschikt. 

Deze cloud biedt u de mogelijkheid gegevens en statistieken van de warmtepomp op afstand uit te lezen, via de bijbehorende app. Storingen herleiden en oplossen doet u zo nog eenvoudiger en tijdens een onderhoudsbeurt gaat u een stuk efficiënter te werk. Door namelijk vóór uw bezoek al te bestuderen hoe de warmtepomp de afgelopen tijd heeft gedraaid, verloopt uw bezoek veel soepeler en sneller.  

Eigenschappen van deze warmtepompoplossing

Samengevat heeft deze warmtepompoplossing de volgende eigenschappen: 

  • Voorziet woningen van verwarming, koeling en warm water. 
  • Heeft een buitenunit die geïntegreerd is in het dak en een binnenunit die zo dicht mogelijk bij de HydroTop wordt geplaatst. 
  • Haalt energie uit de buitenlucht. 
  • Voldoet volledig aan de huidige geluidseisen. 
  • Is eenvoudig te installeren. 
  • Biedt de mogelijkheid gegevens op afstand uit te lezen dankzij de Aqurea Smart Cloud. 

Snelle installatie en prettige samenwerking

Al met al zijn we trots op het eindresultaat dat we samen met Panasonic en AGO hebben neergezet. De samenwerking verliep vloeiend en alle 11 de woningen zijn in rap tempo van de gewenste warmtepompinstallatie voorzien. Ook Gilbert Pashouders, projectleider van AGO, kon deze visie beamen: “Ik was verbaasd over de snelheid van het plaatsen van de HydroTop.”  

Foto van Jacques Roodenburg, adviseurs van DHPS

Uw specialist bij DHPS: Jacques Roodenburg

Meer weten over dit project? Of heeft u vragen over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker en staan bovenaan de wensenlijst bij nieuwbouw en renovatie van woningen. Warmtepompen…

Hoofdpodium voor onze HydroTop

Hoofdpodium voor onze HydroTop Wilhard Oldengram stond samen met Roel Verheul op het hoofdpodium als gastsprekers. ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvond,…

Panasonic – Win een Oranje arrangement!

Win een Oranje arrangement! Wie droomt er nu niet van: Een wedstrijd van onze Oranje Leeuwen bijwonen tijdens hét voetbalevenement van dit jaar in Duitsland. Bestel voor minimaal 10.000 euro…