Amsterdam project DHPS

Heerlijk overnachten met airconditioning in het Linden Hotel & Mr Jordaan

Airconditioning alleen voor in de zomer?! Zeker niet! Bekijk in onze video waarom Patrick Caffe gekozen heeft voor airconditioning in de kamers van Mr. Jordaan en het Linden Hotel. Laat je niet alleen verrassen door de mogelijkheden van de Panasonic airconditioning, maar droom mee van een heerlijke weekendje Amsterdam in één van de prachtig ingerichte kamers van deze hotels.

Het installatiewerk is verzorgd door het team van Robert Slijkhuis van WKZ Totaalinstallateur. Advisering in samenwerking met onze collega’s Fons Simons en Jacques Roodenburg in samenwerking met Michael Maessen van Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe.

Warmtepomp units die zowel verwarmen als koelen

“Omdat in Nederland de zomers steeds warmer worden, hebben is er gekozen voor een airconditioning systeem. Zodat onze gasten met meer comfort kunnen verblijven.

Een voordeel hierbij was dat de units ,naast airconditioning, ook kunnen verwarmen. En hierdoor hebben we de radiatoren eigenlijk niet meer nodig. In de huidige tijden bespaart dit ook op de energiekosten.” Patrick Caffee, manager van beiden hotels.

Er is gekozen voor Panasonic in verband met de flexibiliteit. De modellen van de wandmodellen, omdat we die juist konden plaatsen in de hotelkamers, de leidingloop, het buitendeel plus het geluid. Het buitendeel is een VRF systeem. Oftewel een ECOi.Een 2x 8 Pk buitendeel, deze units voorzien weer de 25 binnendelen. Dus de 25 kamers, van een optimaal binnenklimaat.

In het voortraject is DHPS met de eindgebruiker, Panasonic en WKZ Totaalinstallateur gaan bekijken, welke systeem past er nou het beste bij het hotel. We zijn tot de conclusie gekomen dat we bij de uitdaging voor een bestaand gebouw het beste voor wandmodellen konden kiezen.

Het plaatsen van de units in een oud gebouw was geen makkelijke uitdaging, maar samen met WKZ Totaalinstallateur en de  aannemer van de hotels hebben we dit toch voor elkaar gekregen. Hier zijn we dan ook erg trots op.

Het mooie aan dit systeem is niet alleen de buitendelen, maar er zit ook een hele speciale feature in de binnendelen. In de binnendelen zit namelijk nanoe™X. Nanoe™X is een luchtzuivering technologie die ondermeer een remmend effect heeft op Covid-19. Het systeem geeft dus niet alleen een optimaal binnenklimaat, maar ook stukje extra gezondheid tijdens het verblijf in de hotelkamers. Het geeft niet alleen een remmend effect op het corona virus. Het heeft ook een remmend effect op pollen, op schimmels, op bacteriën en het neutraliseert natuurlijke geuren. Deze technologie is onlangs geverifieerd door een onafhankelijke onderzoeksorganisatie.

De bediening van de units in het hotel, is vrij makkelijk. De gasten kunnen het per kamer bedienen. En vanaf de centrale unit bij de receptie zijn alle units te bedienen.

Zwarte reiskoffer

DHPS staat voor: Dutch Heatpump Solutions

En wij zijn distributeur van Panasonic. DHPS heeft adviseurs door het hele land, met ieder zijn eigen expertise. Het hoofddoel van ons advies is altijd het comfort van de gebruikers van het pand. Maar het moet ook altijd een duurzaam advies zijn. Wij adviseren installateurs zoals WKZ totaalinstallateurs en haar projectleiders. Daar waar nodig geven wij trainingen en presentaties. Wij hebben ook een team van eigen monteurs die kunnen bijspringen tijdens een installatie. Maar ook ondersteuning kunnen geven bij service. Wij weten niet alleen wat we verkopen. Maar ook hoe en waar wij onze producten het beste kunnen toepassen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Meer weten over wat wij op het gebied van airconditioning voor u kunnen betekenen? Klik hier!

Mr Jordaan airconditioning

Mr. Jordaan

Ze zijn een beetje anders dan het gemiddelde Amsterdamse hotel. Ze zijn gevestigd aan de Bloemgracht, een betoverende 17e-eeuwse gracht vlak bij de Prinsengracht. Ze bevinden zich in het hart van de Jordaan, het pittige, slimme dorp in de binnenstad met zijn opwindende kunststudio’s, eigenzinnige kleine winkeltjes en authentieke Amsterdamse bars en cafés – waar de zondagen zo comfortabel en stil worden als een klein Frans stadje.

Ze gaan ver terug naar de jaren zestig, toen de oprichter op een dag besloot zijn bank te adverteren bij het plaatselijke toeristenbureau. Mensen vonden het geweldig. Dus de bank veranderde in een kamer, die in tweeën veranderde, die uitgroeide tot een volledige verdieping, en vervolgens in meer verdiepingen, totdat zelfs het huis ernaast toegaf aan de gastvrije geest van meneer Jordaan. Je zou kunnen zeggen dat hij een pionier was. Begon voor zijn tijd met couchsurfen. AirBnB-per-telefoon-en-snail-mail. Stay-with-a-local, lang voordat ze wisten dat ‘lokaal’ iets was om na te streven.

Decennialang was het een thuis weg van huis voor ontdekkingsreizigers. Voor de nieuwsgierigen, het origineel. Voor mensen die wat verder kijken en veel ruimte laten voor verrassingen & kleine schatten, onopgemerkt door reisboeken, toeristengidsen en rugzakblogs.

Check in en voor je het weet, beschouw je jezelf als een echte grachtbewoner, woon je in de mooiste buurt van Amsterdam en neem je de funky Jordaan-levensstijl aan. Je past er precies in.

Kom zelf kijken. Ze geven je graag een sleutel!

Bekijk de website!

Linden hotel

Waar alles klein is: kleine cafés, kleine winkeltjes, kleine restaurants en kleine tuinen. Overal waar je gaat voel je de gezelligheid van tiny. Kijk! Klein wonen in met woonboten volgepropte grachten. Stil! Kleine eendjes passeren, peddelend achter hun trotse kleine ouders. Kleine auto’s werden afgezet op kleine parkeerplaatsen. Zelfs ons hotel is gevestigd in een piepklein strijkijzertje. Gelukkig hebben ze de buurman kunnen annexeren, dus er is genoeg ruimte voor comfortabele kamers.

Voeg een zaterdag toe aan je verblijf: je zult getuige zijn van de grote lokale markt die hier al meer dan een eeuw is. Op de kleine stoep voor het hotel.

Linden Hotel. Een traktatie in het kleine leven.

Linden hotel airconditioning