Duurzaam wonen in de Bilgaard Leeuwarden

Wil je wonen waar je de ruimte hebt? In je huis en eromheen? Dan is Kallisto een heel mooi project. Er worden 42 appartementen en 30 eengezinswoningen gebouwd. Ruime woningen in een ruime wijk met licht, lucht en water. Deze huizen zijn duurzaam. Je stookt geen gas, maar verwarmt je huis met een warmtepomp van Panasonic en zonnepanelen. Goed voor je portemonnee, beter voor het milieu.

Bouwbedrijf Lont is gestart met de bouw van de 30 grondgebonden woningen in Leeuwarden. Kallisto is een nieuwbouwproject in de wijk Bilgaard. De woningen worden uitgerust met een HydroTop dak inbouw warmtepomp van Panasonic (duurzaam wonen). Deze komt volledig voorbereid aan inclusief buitenunit. Dit is de oplossing als het gaat om geluidissues en onderhoud van de binnenuit die volledig voldoet aan de BENG eisen.

Foto van de HydroTop plaatsing in de Bilgaard Leeuwarden
Projectbord realisatie woningen in Leeuwarden
HydroTop installateur in Leeuwarden

BENG geluidseisen

Vanaf 1 april 2021 moeten de vergunningsaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de BENG eisen. BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen. In deze regelgeving zijn eisen gesteld aan de maximale energiebehoefte, het fossiele energieverbruik en aan de opwek van hernieuwbare energie van gebouwen. Dit houdt concreet in dat bij nieuwe woningen en gebouwen naast goede isolatie en energiezuinige installaties, rekening gehouden wordt met de toepassing van duurzame energie.

De plaatsing van de HydroTop dak inbouw warmtepomp van Panasonic gaat geheel in eigen beheer. Door een goede voorbereiding, strakke planning en fijne samenwerking met ITBB, Bouwbedrijf Lont en HydroTopWorks zijn we gekomen tot een mooie eindresultaat.

DHPS onderscheidt zich door kwaliteit en service maar vooral door kennis. Wij weten niet alleen wat wij verkopen, maar ook waar en hoe je dit het beste kan toepassen!

Bilgaard

Kallisto wordt gebouwd in een bestaande wijk: Bilgaard. Dat is mooi, want alles is er al. Winkels, scholen, de huisarts en het buurtrestaurant: je loopt of fietst er zó naartoe. Het valt je meteen op dat je nieuwe omgeving helemaal bij de stad hoort, én je volop lucht, licht en ruimte geeft. Je woont dicht bij de Dokkumer Ee of het Leeuwarder Bos. Daar kun je het hoofd leegmaken en tot rust komen.

Lees hier meer over dit project!

DHPS Adviseur Arjan Wieggerinck

Uw specialist bij DHPS: Arjan Wieggerinck

Meer weten over dit project? Of heeft u vragen over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast?

Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? Maakt een warmtepomp geluid? Ja, geen enkele warmtepomp is volledig stil. Veroorzaakt een warmtepomp geluidsoverlast? ‘Wij zijn er van overtuigd dat een warmtepomp nooit geluidsoverlast hoeft…

Warmtepomp plaatsen zonder akoestische berekening

Warmtepomp plaatsen zonder akoestische berekening De HydroTop is een revolutionair systeem dat razendsnel onder het dak wordt geplaatst, eenvoudig van binnenuit te onderhouden is en van buitenaf nauwelijks te zien…

Panasonic airco palletactie

Panasonic airco: zuivering van de lucht en energiezuinig Een Panasonic airco is energiezuinig, filtert bacteriën uit de lucht en is te verbinden met een app op de smartphone. Een klimaatrelingsoplossing…