17 HydroTop’s voor De Leeuwenhoeve in Zoetermeer

Het braakliggende terrein aan de Zegwaartseweg 96 stond er jaren verlaten bij. Ooit stond er een boerderij met de naam Leeuwenhoeve. De oude schuur op het terrein was vervallen en afgebroken. Eind mei 2020 is de verkoop van de villa’s, twee-, drie-, vier- en vijf-onder-een-kap en dijkwoningen gestart.

Een van de oudste boerderijen van Zoetermeer was de Leeuwenhoeve aan de Zegwaartseweg. Het terrein stond al lange tijd leeg en de oude houten schuur stond op instorten. De familie wilde er een plek van maken waar de historie doorleeft en waar mensen met plezier kunnen gaan wonen.

Monumentale schuur

De monumentale schuur bestaat niet meer maar er is een herontwerp van de schuur gemaakt met drie bijzondere woningen. In de woonbuurt is de oude uitstraling van het boerenerf weer terugkomen. Verder zijn er een twee-onder-een-kapwoning, een drie-onder-een-kapwoning en een vijf-onder-een-kapwoning gebouwd. Aan de Zegwaartsewetering komen ook nog eens vier dijkwoningen. Tussen de bebouwing, op het boerenerf, is er een grote collectieve groene ruimte die is ingericht als een kindvriendelijke natuurtuin met de sfeer van een boomgaard.

Wij mochten 17 HydroTops met warmtepompen leveren voor dit prachtige project in Zoetermeer. Waarvan drie in rietendaken.

Meer informatie

Installateur van project Leeuwenhoek in Zoetermeer is DBI- techniek in opdracht van Aannemer Koopmans bouwgroep.

Bekijk het project van van der Kooy vastgoed hier.

Foto van Jacques Roodenburg, adviseurs van DHPS

Uw specialist bij DHPS: Jacques Roodenburg

Meer weten over dit project? Of heeft u vragen over de HydroTop? Neem contact op met onze adviseurs! We helpen u graag. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra

De stille warmtepompen van DHPS: De oplossing voor geluidsoverlast in drukke stadscentra Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker en staan bovenaan de wensenlijst bij nieuwbouw en renovatie van woningen. Warmtepompen…

Hoofdpodium voor onze HydroTop

Hoofdpodium voor onze HydroTop Wilhard Oldengram stond samen met Roel Verheul op het hoofdpodium als gastsprekers. ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvond,…

Panasonic – Win een Oranje arrangement!

Win een Oranje arrangement! Wie droomt er nu niet van: Een wedstrijd van onze Oranje Leeuwen bijwonen tijdens hét voetbalevenement van dit jaar in Duitsland. Bestel voor minimaal 10.000 euro…