De Langelaar Veenendaal

De Langelaar Veenendaal

Aan De Grift in het westen van Veenendaal, op slechts 2 kilometer van het bruisende centrum, is project De Langelaar ontwikkeld. De voormalige basisschool maakte plaats voor 17 moderne woningen die gesitueerd zijn rondom een gezellig hofje. In de buurt vind je meerdere sportver­enigingen, super­markten, een zwembad, een treinstation en diverse scholen.

17 HydroCaps

De voormalige basisschool heeft plaats gemaakt voor de nieuwbouw van 17 moderne woningen. De woningen zijn opgedeeld in een rij van 8 en 9 woningen. De ruime woningen met een strakke architectuur worden allemaal uitgerust met vele duurzame toepassingen en een flexibele indeling. Wij hebben 17 Hydrocaps geplaatst in opdracht van Dekker installaties. Zij hebben de volledige  installatie van onze Panasonic warmtepompen verzorgd. De ontwikkeling van dit project is in handen van De Bunte Vastgoed. De bouw wordt gerealiseerd door de Kelderman group.

De ruime woningen met een strakke architectuur zijn uitgerust met vele duurzame toepassingen, zoals aardgasloos, pv-panelen, balansventilatie, warmtepomp, vloerverwarming en hoogwaardige isolatie. De architectuur wordt bepaald door strakke gevels in warme oranje baksteen met terugliggend voegwerk en een dak met keramische pannen en verholen goten. Het metselwerk is verfijnd met rollagen in horizontale banden. De voordeuren en de houten panelen zijn met hun roodbruine kleur een accent in de gevelcompositie. De woningen aan de Bomas worden voorzien van een houten veranda met uitzicht op de Grift

Veenendaal project De Langelaar

Bron: Mies Architecten

Het hofje van De Langelaar biedt ruimte voor parkeren, maar de woningen beschikken ook over een parkeerplek op eigen terrein. Iedere woning beschikt aan de achterzijde ook over een parkeerplek op eigen terrein. Zowel voor als naast de woningen komt een autoluwe zone.

Verandawoningen Veenendaal

De Verandawoningen hebben een schitterend uitzicht over het water en om hier optimaal van te kunnen genieten is een autoluwe zone, zowel voor als naast de woningen gecreëerd. De karakteristieke veranda geeft een unieke extra buitenruimte. De woningen aan de zijde van de straat Langelaar ervaren ook het genot van de auto­loze zone naast het woonblok.