Pilot Uithoorn Cube house starters

Cube house pilot in de gemeente Uithoorn

Een woning die speciaal is ontwikkeld voor starters op de woningmarkt. Binnen project Rietkraag III in de gemeente Uithoorn komen in een pilot project twee vier-onder-een kap Cube House woningen.

Deze woningen zijn speciaal ontwikkeld voor starters op de woningmarkt met als uitgangspunt dat de woning betaalbaar moet zijn voor een grote groep. Daarbij is de bouwtijd zeer kort en zijn er werkzaamheden welke eventueel zelf uitgevoerd kunnen worden. De woningen hebben een moderne uitstraling, standaard twee verdiepingen en een eenvoudige constructie.

Maatschappelijk product

Er is een schreeuwend tekort aan starterswoningen. Met die behoeften is er samen met een groep jongeren aan de slag gegaan. Gezamenlijk is er gekeken naar de behoeften, wensen en mogelijkheden. Dit resulteerde in een woning dat in verschillende project-samenstellingen gerealiseerd kan worden, rug-aan-rug woningen of in het geval van dit project, vier-onder-een kap woningen.

Bekijk hier de video van de Cube House woningen:

Pilot project

De Gemeente Uithoorn heeft een locatie ter beschikking gesteld in het project Rietkraag III, naast de lokale sportclub KDO in de Kwakel. Het project bestaat in totaal uit ca. 50 woningen waarbinnen ruim 1.000 m2 kavel gevuld worden met twee vier-onder-een kap Cube House woningen. De Gemeente biedt met een relatief lage grondprijs, de mogelijkheid om de woningen financieel bereikbaar te maken. Het project Cube House De Kwakel is een pilot project waarmee de Gemeente Uithoorn dus de primeur heeft voor een innovatieve oplossing op het gebied van betaalbaar wonen.

Volledig in hout

De woning is volledig van hout vanaf de opbouw na de begane grond en wordt geprefabriceerd in modules naar de bouwplaats gebracht. Door deze bouwmethode kent de woning een korte bouwtijd. De woning heeft een begane grond en een eerste verdieping met een plat dak en is in totaal ca. 80 m2.

Persoon met hond in kamer cube house

Keuzevrijheid

De woning heeft een vaste gridmaat waarbinnen kan de klant zelf kiezen of er in de gevel een open deel (kozijn) of een dicht deel (gevelbekleding) moet komen. Ook binnen de indeling van de woning zijn nog veel keuzes mogelijk met verschillende niveaus in afwerking. Door verschillende opties in het exterieur en interieur aan te bieden middels optiepakketten is er keuzevrijheid- en een flexibele indeling mogelijk.

Toekomstgericht bouwen

Cube House wordt gebouwd op een energiezuinige manier. De woning krijgt een WTW systeem, boilervat en PV panelen. Wij hebben in de eerste fase het type Panasonic monobloc voor acht woningen toegepast.

Foto van sleutel cubehouse

Oplevering

Op dinsdag 6 juli zijn de eerste Cube House woningen in de Kwakel opgeleverd. Door prefabricage is de bouwtijd zeer kort geweest; in 4,5 maanden tijd zijn deze duurzame, volledig in houtbouw, woningen gebouwd.