Panasonic All-in-One met HydroTop dakbouw oplossing

90 NOM woningen op ’t Getfert te Enschede

De 90 nul-op-de-meter (NOM) woningen hebben typische Tuindorpse kwaliteiten, zoals detailleringen in metselwerk, dakranden, kozijnen en dakkapellen. Daarnaast is er ook aandacht voor groen in de wijk. De Woonplaats en een afvaardiging van toekomstige bewoners beoordeelde dit plan voor ’t Getfert als de beste!

Samenwerking zorgt voor kostenbesparing

De KlaassenGroep werkt voor dit project samen met Geesink Weusten Architecten en Ordelman & Dijkman Installatietechniek. In de woningen is een warmtepomp van Panasonic van het type All-in-One toegepast i.c.m. een HydroTop dakinbouw oplossing van DHPS.

Voorbeeld van een HydroTop

HydroTop: De perfecte oplossing!

De combinatie wordt, alsof het een dakraam is, via een opening in het dak op zolder geplaatst. Het gedeelte dat energie uit de buitenlucht wint, steekt circa 15 centimeter boven de dakbedekking uit. Indien gewenst kan de afdekkap in een kleur worden gespoten waardoor deze bijna volledig wegvalt tegen de ondergrond. De HydroTop is verkrijgbaar in vier varianten: een 1-fase toestel met een verwarmingscapaciteit van 3kW, 5kW, 7kW en 9kW.

De HydroTop wordt op maat gemaakt!

Het grote voordeel van de HydroTop warmtepomp is dat je deze op zo goed als ieder schuin dak kunt toepassen. Het zij in een bestaand plan of in een nieuwbouwproject.  De HydroTop neemt weinig ruimte in beslag en integreert naadloos in het dak van de woning. De warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht, waarbij de buitenunit is ingebouwd en de binnenunit zo dicht mogelijk bij de HydroTop wordt geplaatst.