Duurzame dakoplossing voor warmtepomp in dak nieuwbouwwoning

33 plus op de meter woningen in Voorhout met hydrotop

Hoe het allemaal begon…

In Voorhout staan in de nieuwe wijk Hooghkamer 33 Plus-op-de-Meter-woningen(POM) die meer energie opleveren dan verbruiken. Het overschot wordt opgeslagen en/of verkocht waardoor de installaties ook een financieel rendement opleveren voor de eigenaren. De smart energy wijk is gebouwd door Van der Hulst Bouwbedrijf en is uitgerust met een besturingssysteem van Realtime Energy eXchange (R.E.X.) gekoppeld aan Panasonic warmtepompen, xStorage-batterijen van Nissan en zonnepanelen van Stafier. De Plusleven-woningen zijn huizen vol duurzame energiesystemen gericht op comfortabel en gezond wonen. De Plusleven-woningen zijn onderling verbonden, produceren zelfstandig duurzame energie, slaan het op en delen het waardoor de woningen een autonoom energie-ecosysteem vormen.

HydroTop installatie in Voorhout

HydroTop: De perfecte oplossing!

De combinatie wordt, alsof het een dakraam is, via een opening in het dak op zolder geplaatst. Het gedeelte dat energie uit de buitenlucht wint, steekt circa 15 centimeter boven het dak uit. Indien gewenst kan de afdekkap in een kleur worden gespoten waardoor deze bijna volledig wegvalt tegen de ondergrond. De HydroTop is verkrijgbaar in vier varianten: een 1-fase toestel met een verwarmingscapaciteit van 3kW, 5kW, 7kW en 9kW.

De Hydrtop wordt op maat gemaakt, zo past die op elk dag

Het grote voor deel van de Hydrotop warmtepomp is dat je hem op elke plaats kunt inpassen. Het zij in een bestaand pan of een nieuwbouwprojecten. Bij nieuwbouwprojecten is het een kwestie van de Hydrotop door de opening laten zakken. Er is normaal gesproken altijd wel een kraan aanwezig om de hele serie te plaatsen.