DHPS
DHPS
Rivierdijk 643-J
3371 EE Hardinxveld-Giessendam
088 – 03 06 030 - info@dhps.nl

DUTCH
HEAT
PUMP
SOLUTIONS

PHPP berekeningen

PHPP (PassiefHuis Projecterings Pakket) is bouwfysische rekenmethode die in de jaren ‘90 speciaal werd ontwikkeld om voor Passieve gebouwen in de ontwerpfase de energievraag te bepalen en de juiste beslissingen te nemen in functie van energie-efficiëntie.

De PHPP is geschikt voor het berekenen van ieder willekeurig duurzaam gebouw, nieuwbouw of renovatie. Zeker in geval van energieneutraal bouwen waarbij de energievraag zo nauwkeurig mogelijk moet worden bepaald om tot een goed eindresultaat te komen.

Voor een PassiefBouwenKeur® certificering van passieve projecten is een PHPP-berekening in een actuele versie een vereiste. De PHPP berekening kan aangeschaft worden bij de Stichting PassiefBouwen.

De PHPP-berekening is gebaseerd op Europese normen en berekent de jaarlijkse warmtevraag in kWh/m2. PHPP is een Excel-rekenblad waarin alle gebouw- en installatieparameters worden ingevuld en het effect op het energieverbruik kan worden bepaald. Door de extreem hoge nauwkeurigheid van de PHPP rekenmethode onderscheidt deze zich in positieve mate van andere berekeningstools.

Beschikbare certificaten:
Panasonic Aquarea J series High Performance
Panasonic Air handling unit with heat recovery

Op zoek naar de juiste warmtepomp oplossing voor uw ruimte?
Neem contact met ons op arrow_forward