ETK

Lucht water warmtepomp

DHPS heeft in het assortiment verschillende ventilatielucht/water warmtepompen. Een warmtepomp lucht water is een duurzaam en energiezuinig alternatief voor een bestaande verwarmingsketel. De warmtepomp lucht water kan namelijk gewoon op de bestaande verwarmingstoestellen worden aangesloten. Al deze warmtepompen van DHPS zijn onderdeel van het merk ETK.

Er vindt afzuiging van lucht plaats om een gezond binnenklimaat te behouden. Dit proces heet mechanisch ventileren en komt vaak alleen voor bij woningen die na 1980 zijn gebouwd. Deze afzuiging vindt vaak plaats in de keuken, het toilet of in de badkamer en voorkomt daarmee een té grote hoeveelheid vocht. De afzuiging van deze lucht gebeurt vaak in de badkamer, toilet en/of keuken en vindt plaats om een te grote hoeveelheid vocht te voorkomen. Bij een ventilatiewarmtepomp haal je energie uit de lucht die je vervolgens weer te gebruikt voor het (opnieuw) verwarmen van de woning.

Samenwerking tussen DHPS en ETK

DHPS levert de ventilatielucht warmtepompen van ETK. Bij deze pomp heeft u de keuze uit drie verschillende vermogens: 3,5kW, 5kW en 6,5kW. Hoe groter het vermogen, des te meer geschikt hij is voor een groter woonoppervlak. Zo is de pomp met 3,5 kW geschikt voor een woonoppervlak van 70-100 m2, terwijl de pomp met 6,5kW vermogen een ruimte van 100-230 m2 kan voorzien. Bij alle drie de vermogens is het compressor type scroll modulerend. Bekijk alle overige specificaties van deze producten hier. Voor meer informatie over dit product kunt u contact met ons opnemen.