Hybride warmtepomp oplossing: De slimste warmtepomp voor bestaande woningen met een cv-ketel

hybride warmtepompoplossing

Panasonic heeft de hybride warmtepomp nóg slimmer gemaakt

Slim energie besparen, volop genieten van duurzaam comfort, maar toch gewoon uw gewone cv-ketel blijven gebruiken? Dat lukt probleemloos met een Aquarea Hybrid+ warmtepomp van Panasonic. Toepasbaar in elke situatie, dus ook in het huis waar u nu woont. Een hybride warmtepomp die past op vrijwel iedere cv-ketel in elke woning De Hybrid+ van Panasonic werkt op stroom en wordt gekoppeld aan uw huidige, gasgestookte cv-ketel. Hierdoor daalt de CO2 -uitstoot voor verwarming en warm water met zo’n 20 procent, terwijl uw energierekening tegelijk omlaag gaat. En voor de warmtepomp kunt u ook nog eens subsidie krijgen! Met alle voordelen van een compleet elektrische installatie De Hybrid+ warmtepomp is een duurzame en slimme oplossing. Voordeel is dat je niet direct op compleet elektrisch hoeft over te stappen. Dit kan ook later, want de Hybrid+ is hier volledig op voorbereid.

De slimste oplossing voor bestaande woningen

Functioneert de cv-ketel nog prima, maar wilt u uw huidige woning toch graag op een duurzamere manier gaan verwarmen? Omdat u daarmee ook aanzienlijk kunt besparen op uw gasrekening? Dan biedt de Aquarea Hybrid+ warmtepomp van Panasonic de beste oplossing. Die kunt u gewoon combineren met uw huidige cv-ketel, om welk merk of type het ook gaat. De warmtepomp verwarmt uw woning op een duurzame manier. De gekoppelde cv-ketel zorgt voor warm water en (zonodig) voor aanvullende verwarming.

Slim besparen!?

Minder energiekosten, subsidie en waardevermeerdering van uw woning.

Te combineren met uw huidige cv-ketel

Helemaal van aardgas afstappen is een behoorlijke investering en kan nogal ingrijpend zijn in de installatie. In de bestaande situaties is het ook niet altijd mogelijk of gewenst. U moet dan niet alleen andere apparatuur aanschaffen, maar daarnaast bijvoorbeeld veel investeren in de rest van uw verwarmingssysteem en de isolatie van uw woning. De Aquarea Hybrid+ warmtepomp van Panasonic is dan een prima tussenoplossing om gas te besparen en te verduurzamen.

Gedeeltelijk van het gas af met de hybride warmtepomp

De Aquarea Hybrid+ functioneert vrijwel met iedere cv-ketel in elke woning. Met andere woorden: U kunt uw huidige installatie gewoon met deze warmtepomp uitbreiden. Bovendien kan de Aquarea Hybrid+ in elke woning worden toegepast. Dus ook in het huis waar u nu woont, kunt u zonder verbouwing snel starten met besparen en verduurzamen.

Voordelen hybrid+

 • Verduurzamen in stappen
 • Gespreide investering
 • 100% zekerheid van warmte
 • Vervangen warmtepomp niet nodig, als je later alsnog volledig van gas af wil
 • Hybride verwarmen van je woning
 • 100% duurzaam tapwater in combinatie met warm water bereiding

Slimme toepassingen: monobloc of bibloc

Met de Aquarea Hybrid+ van Panasonic kunt u uw woning eenvoudig en op een duurzame manier voorzien van het gewenste klimaatcomfort. De warmtepomp werkt op stroom en kan samen met uw bestaande cv-ketel tot één installatie gecombineerd worden. Om de woning op de gewenste temperatuur te brengen haalt de pomp zijn warmte uit de buitenlucht. De cv-ketel springt alleen aan voor het verwarmen van tapwater en als bijverwarming tijdens extreem koude dagen. En ook mooi meegenomen: in combinatie met Aquarea Air radiatoren is koeling van bepaalde vertrekken mogelijk.

Monobloc of bibloc toepassing

Het Aquarea Hybrid+ systeem is toepasbaar met één complete buitenunit (monobloc) of met een binnen- en een buitenunit (bibloc). Bij het bibloc systeem komt er een compact binnendeel vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit deel heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning kunt laten plaatsen, heeft iets weg van een airco. De ventilator van deze unit haalt warmte uit de buitenlucht en zet die om in bruikbare energie.

Zeldzaam stil en ook nog eens verrassend compact

De Aquarea Hybrid+ warmtepomp van Panasonic is een hoogwaardig staaltje techniek. Zeldzaam stil en verrassend compact verzekert deze techniek u van duurzame verwarming en een aantrekkelijke besparing op uw energiekosten.

Nauwelijks hoorbaar

De buitenunit van een hybride warmtepomp heeft een ventilator die draait. Het geluid is vergelijkbaar met uw koelkast of vaatwasser en alleen te horen als de verwarming aan staat. Dat is dus op koude dagen en dan heeft u uw ramen toch dicht.

De kans dat u ‘s nachts last krijgt van het ventilatorgeluid is ook nauwelijks aanwezig, want dan staat de verwarming heel laag en zal de warmtepomp vaak helemaal niet draaien.

Past overal

Voor de Aquarea Hybrid+ heeft u niet veel ruimte nodig. De complete unit van het monobloc systeem bevindt zich buiten. De binnenunit van het bibloc systeem is licht van gewicht en opvallend compact.

Deze unit past dus altijd moeiteloos in uw berging of cv-ruimte en dat gaat niet of nauwelijks ten koste van opbergruimte.

De Aquarea Hybrid plus

kiest automatisch de meest optimale instelling

Met de Aquarea Hybrid+ van Panasonic is de CO2-uitstoot lager en verbruikt u ook minder gas. Zo wordt u minder afhankelijk van de steeds stijgende gasprijzen. Bovendien gaat het schakelen tussen cv-ketel en warmtepomp helemaal automatisch. De Aquarea Hybrid+ kiest dus altijd de duurzaamste instelling voor u.

Comfortabel besparen

Bij een gecombineerde installatie van cv-ketel en warmtepomp zorgt de pomp voor verwarming van uw woning en levert de cv-ketel het warme (kraan) water en de eventuele bijverwarming. Als het buiten koud is wordt het gebruik van een warmtepomp namelijk duurder. Daarom zorgt de Aquarea Hybrid+ ervoor dat de cv-ketel alleen werkt als het nodig is. Dus alleen als het voordeliger is om via de ketel te verwarmen. Dat gebeurt volledig automatisch.

Op termijn kunt u naadloos overstappen: van gereduceerd gasverbruik naar all-electric.

Wilt u uw woning duurzamer verwarmen en is uw huidige cv-ketel nog tiptop in orde? Dan is de Aquarea Hybrid+ een prima oplossing voor dit moment. En is uw huidige cv-ketel straks aan vervanging toe? Dan kunt u naadloos overstappen op all-electric.

OUTDOOR_WH-MDC07J3E5
WH-SDC-SXC-SQC-J-H_19

Gasloze oplossing

Een hybride warmtepomp wordt in combinatie met een cv-ketel gebruikt. Bij een volledig elektrische (“all-electric”) warmtepomp is er geen cv-ketel op gas meer nodig. Het warme tapwater komt dan uit een boilervat. Is uw huidige cv-ketel op termijn aan vervanging toe? Dan zou u bij voldoende ruimte in huis van gereduceerd gasverbruik naadloos kunnen overstappen op een volledig elektrische, gasloze oplossing.

Subsidie hybride warmtepomp

Zonder verbouwing of grote investering kunt u het huis waar u nu woont verduurzamen en besparen op energiekosten. Met de huidige subsidieregeling en de hoge energieprijzen is het nu nog aantrekkelijker.

Verantwoorde investering door subsidie en energiebesparing

Uw investering in de aanschaf van de Aquarea Hybrid+ warmtepomp is zeker geen weggegooid geld! U kiest er niet alleen mee voor duurzamere energie, maar ook voor lagere kosten en waardevermeerdering van uw woning. U kunt er tot 25% energie mee besparen en bent bovendien minder afhankelijk van de almaar stijgende gasprijzen. En ook mooi meegenomen: de overheid beloont uw duurzame keuze met een aantrekkelijke subsidie.

Duurzame investering

Of het u nu gaat om uw portemonnee of het milieu… een warmtepomp is voor steeds meer huiseigenaren een aantrekkelijk alternatief. Panasonic komt hen tegemoet met een haalbare en betaalbare oplossing om te verduurzamen: de Aquarea Hybrid+. Met deze hoogwaardige warmtepomp investeert u in de toekomst. En bent u verzekerd van veilig en betrouwbaar comfort, dat niet onder doet voor conventionele verwarmingssystemen.

Bij aankoop van een Aquarea Hybrid+ komt u bovendien in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de overheid. Dat kan oplopen tot 2900 euro*. Daarnaast geven veel gemeentes aan inwoners subsidies om hun woning energiezuiniger te maken. Combineert u uw hybride installatie met andere duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen of -collectoren, dan bent u niet alleen nog duurzamer uit, maar bespaart u zelfs extra.

Waardevermeerdering van uw woning

Het verplichte energielabel voor woningen weegt steeds zwaarder mee. Nu investeren in een (hybride) warmtepomp kan daarom verstandig zijn. Verbetert het energielabel, dan maakt dit uw woning gewilder en neemt de waarde toe. De Aquarea Hybrid+ van Panasonic heeft het energielabel A++. Daardoor kan uw woning zo maar met twee energielabels stijgen.

Klaar voor de toekomst

Een volledig hybride oplossing

 • Later uit te breiden voor o.a. warmwater
 • Stapsgewijs overschakelbaar naar all electric verwarming en warmtapwater
 • Bij overstap naar all electric geen andere warmtepomp nodig (mits juiste capaciteit geselecteerd is)
 • Warmwater bereiding via warmtepomp +Warmtepomp is plug and play en o.a. voorzien van expansievat, uitgebreide regelingen en vuilfilter
 • Concept zowel monobloc (alleen buitenunit) als bibloc (met binnen- en buitenunit) toepasbaar
 • Koeling bepaalde vertrekken mogelijk met Aquarea Air radiatoren of aanwezigheid van vloerverwarming
 • Gespreide investering

Meer weten?

Heeft u vragen over de hybride warmtepomp of wilt u weten wat wij kunnen betekenen in uw situatie? Neem contact op met een van onze adviseurs! Zij denken graag met u mee.

Jacques Roodenburg

Jacques Roodenburg

Jim Verhoef

Jim Verhoef

Arjan Wieggerinck

Arjan Wieggerinck

Roel Verheul

Roel Verheul