Service Cloud voor installateurs en onderhoudsspecialisten
Aquarea Smart Cloud is een dienst van Panasonic die het mogelijk maakt op afstand toegang te krijgen tot data en functionaliteiten van de nieuwe Aquarea. Het systeem biedt u energiebesparingen, comfort en beheer vanaf iedere locatie. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie en verbeterd beheer van resources, besparingen op de operationele kosten en een hogere tevredenheid van de eigenaar. In 2018 voegde Panasonic nieuwe diensten tot aan de Aquarea Smart Cloud, die gericht waren op het op afstand uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het Aquarea systeem. Dit stelt onderhoudsspecialisten in staat preventief onderhoud uit te voeren en het systeem te finetunen.
Hoe werkt de Panasonic Smart Cloud?
Installateurvriendelijk platform
Installateurs moeten zich registreren om op afstand toegang te verkrijgen tot het Service Cloud platform. Dit platform biedt een nieuwe en eenvoudige methode om tijd te besparen en problemen snel op te lossen.
Installateur kan vrij worden geselecteerd door de eindgebruiker
Eindgebruikers kunnen de installateur of onderhoudspartner die zij toegang willen geven tot hun systeem vrij kiezen. De eindgebruiker benoemt de installateur en geeft het e-mailadres op waarmee zij zich kunnen registreren op de Smart Cloud. De eindgebruiker heeft hierbij de keuze uit vier toegangsniveau’s: volledige toegang, monitor en beheer, alleen monitoren of op verzoek. Indien geen volledige toegang wordt verleend, gebruikt de installateur de Service Cloud om indien nodig een verzoek in te dienen voor tijdelijk volledig toegang tot het systeem.
Bekijk hier de video van de Smart Cloud
Deze video is Engels ondertiteld. Wanneer u deze video in YouTube opent, kan naar wens iedere vertaling aangezet worden via het tandwieltje dat onderin het beeld staat. Daar kan gekozen worden voor ‘ondertiteling’ en ‘automatische vertaling’.
Eindgebruikers
DHPS beveelt het altijd aan bij de installateur om de cloudadapter in gebruik te nemen. Wanneer er een storing is, de warmtepomp lawaai maakt, het verbruik ineens hoog is, dan kunnen wij aan de hand van de servicecloud bekijken hoe de warmtepomp draait of wanneer de storing is gekomen.
We kunnen aan de hand van de warmtepompanalyse een advies uitbrengen. Hiermee kunnen wij de gebruiker vaak op afstand al helpen. Dat scheelt de eindgebruiker veel in tijd en mogelijke kosten.
Leander is voor vele installateurs het eerste aanspreekpunt bij een storing. Hij merkt dat zowel de installateur als de eindgebruiker vaak even om moeten om de servicecloud te gaan gebruiken. Maar uiteindelijk ziet iedereen al snel het voordeel in van de besparing tijd en geld. En voor de echte liefhebber, als eindgebruiker kan je 24/7 het verbruik monitoren.
