Duurzaam verwarmen van gebouwen en woningen
Voor het duurzaam verwarmen van gebouwen en woningen zijn er verschillende technieken op de markt. Maar wat is nu de beste keuze voor uw gebouw, woning of woonwijk en waar moeten deze systemen aan voldoen? Dit is afhankelijk van elke individuele situatie.
Samen met de brancheverenigingen voor zonne-energie (Holland Solar), bodemenergie (Branchevereniging Bodemenergie) en kachels (NHK), heeft Vereniging Warmtepompen een infographic ontwikkeld die veel duurzame verwarmingstechnieken in kaart brengt. Op deze infographic wordt inzichtelijk gemaakt in combinatie met welke bronnen en technieken warmtepompen zoal kunnen worden toegepast.
De warmtepomp
Een warmtepomp maakt voor de verwarming van gebouwen gebruik van reeds aanwezige warmte in bijvoorbeeld de buitenlucht, ventilatielucht, de bodem of het grondwater. In een warmtepomp wordt de temperatuur vanuit de bron verhoogd voor afgifte aan een gebouw en/of warm tapwater.
Uitgelichte warmtepomp:
Panasonic All-in-One 5kW Compact
Een veel gekozen warmtepomp uit ons assortiment is de Panasonic All-in-One 5kW Compact: Deze zeer efficiënte oplossing is snel en eenvoudig te installeren. Dankzij het leidingwerk dat in de fabriek wordt geïnstalleerd kan tot 50% op de installatietijd worden bespaard. Leidingaansluitingen zijn op slimme wijze aan de onderzijde van de unit aangebracht om de installatie te vereenvoudigen. Aquarea All-in-One bespaart u ook ruimte, en is dankzij zijn stijlvolle ontwerp perfect om te installeren in keukens.
Bekijk alle specificaties van deze warmtepomp HIER en vraag direct een offerte aan!
Duurzaam comfort
Warmtepompen gebruiken hulpenergie, meestal elektriciteit, waardoor het elektriciteitsgebruik toeneemt en het gasverbruik afneemt. In combinatie met een steeds duurzamere elektriciteitsopwekking, bijvoorbeeld middels zonnepanelen, zorgt dit voor een daling van de CO₂-uitstoot tot wel 50% bij een hybride systeem en 100% bij een all-electric opstelling.
Brede inzetbaarheid van warmtepompen
Warmtepompen zijn breed inzetbaar voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Denk bijvoorbeeld aan woningen, kantoorgebouwen, de glastuinbouw en de industrie. In Nederland is een zeer groot deel van de bestaande gebouwen voorzien van gasverwarming, hierin vinden we dan ook het potentieel.
Meer weten over onze warmtepompen en de mogelijkheden? Klik dan ook eens hier.
Bron – Vereniging Warmtepompen