Architecten en adviseurs

Architecten en Adviseurs

Bent u een architect en/of adviseur en bent u op zoek naar innovatieve toepassingen van warmtepompen? Wij van DHPS helpen u hier graag bij!

DHPS is de warmtepomp-expert die architecten en adviseurs helpt om op een makkelijke manier de warmtepomp-techniek toe te passen die zij vervolgens kunnen verwerken in hun totaaloplossing van duurzaam wonen. DHPS is de officiële distributeur van Panasonic lucht/water-warmtepompen en importeur van Ochsner warmtepompen.

Duurzaam bouwen en verbouwen

Duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardige projecten. Dat betekent niet alleen om ecologisch verantwoorde materialen te gebruiken of om een energiezuinig of mogelijk energieneutraal ontwerp te maken. Het betekent vooral het realiseren van woningen en gebouwen die hun waarde behouden in de toekomst.

Comfort

Door o.a. een hoge isolatiewaarde en optimale situering kan er gezorgd worden dat het comfort in de ruimtes optimaal is en mensen er graag wonen of werken. Het streven is vaak om ongewenste temperatuurdaling of -stijging tot een minimum te beperken. DHPS adviseert u hierin graag en kan waterpompoplossingen aanbieden die te verwerken zijn volgens de laatst wettelijk geldende geluidsnormen in de totaaloplossing van duurzaam wonen.

Direct contact opnemen

Wilt u direct in contact komen met onze experts? Bel ons!

Duurzaamheid

Duurzaamheid  mag niet ten koste gaan van gebruiksgemak. We denken graag met u mee over de manier waarop een hoog niveau van comfort bereikt wordt, zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak.

Uitvoering

De uitvoering is minstens zo belangrijk als het ontwerp, dat begrijpen wij als geen ander. Een duurzame woning op papier is fantastisch, maar het eindresultaat valt of staat bij een zorgvuldig bouwproces. Daarom adviseren wij graag in de keuzes vooraf en trainen wij ook de bouwers en installateurs wanneer ze met onze producten gaan werken. Om op deze manier tot het gewenste eindresultaat te komen waarbij de eindgebruiker optimaal gebruik kan maken van de warmtepompoplossing.

Bewuste keuze

Sommige duurzame toepassingen zijn soms het beste (of zelfs alleen) tijdens de bouw te plaatsen. Aanpassingen achteraf zijn eigenlijk altijd duurder, ingewikkelder en minder efficiënt. Anticiperen op duurzame toepassingen hierin is cruciaal. Als het op dit moment niet haalbaar is om een warmtepomp te plaatsen, kan in de leidingenstructuur tijdens het ontwerp wel alvast rekening worden gehouden met de toekomstige plaatsing.

Kwaliteit

Esthetiek kan samengaan met kwaliteit en duurzaamheid. Dit kost geld, maar daar staat tegenover dat het comfort, gebruiksgemak en woonplezier groter zijn. Daarbij belasten we het milieu minder zullen de kosten op de langere termijn vaak lager zijn. Voor enkele duurzame warmtepomp toepassingen zijn subsidies beschikbaar. Wij adviseren u hier graag over.

Ondersteunen

Wij kunnen u ondersteunen in het proces met de advisering van onze productspecialist. Hij adviseert en rekent de mogelijkheden uit voor plaatsing van onze warmtepomp oplossingen. Onze autocad bestanden zijn te downloaden en makkelijk te integreren in de tekeningen.

Duurzame dak oplossingen

Met onze geïntegreerde oplossing in het dak, die voldoet aan de geluidseisen conform wet- en regelgeving, werken we op een esthetische manier het buitendeel van een warmtepomp weg. Het is een duurzaam product, energie besparend vanuit een bestaande lucht water pomp techniek. Deze oplossing is geschikt voor bestaande en nieuwbouw. Wij werken alleen met A+++ warmtepompen.

Voor verdere toelichting op onze duurzame dak oplossingen komen wij graag in gesprek.

Bezoek ook onze speciaal hiervoor ingerichte pagina duurzame dak oplossingen!

Duurzame energie is een kwestie van blijven innoveren

Nederland moet van het gas af. Dat is een feit. Toch zul je Wilhard Oldengarm opvallend genoeg niet horen beweren dat Nederland in 2050 volledig ‘aan de warmtepomp’ zit.

Een airco installeren: Wat kan je zelf doen en hoe ga je te werk?

Een voorgevulde split airco met maximaal drie liter aan koelmiddel mag je zelf installeren. Houd er echter wel rekening mee dat het installeren van een airconditioning niet eenvoudig is.

Hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht

Het kabinet heeft aangekondigd dat een hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. ”De urgentie is groot en het tempo moet omhoog”.